Bikefitting

Bikefitting; optimaal op jouw fiets zitten voor de beste prestaties! Een goede positie op je fiets kan daarnaast ook blessures voorkomen en het comfort tijdens het fietsen verhogen. Ieder persoon is anders en heeft ook andere bedoelingen bij het fietsen. Bij Curfs Fysio & Sport bekijken wij de wensen, doelen en lichamelijke conditie van elk individu. Naast onze aandacht voor het afstellen van de fiets, kijken wij ook naar het functioneren van het lichaam. Op deze manier creëren wij maatwerk afgestemd op de specifieke situatie.

Een bikefitting ziet er globaal omschreven als volgt uit. Als eerste bespreken we samen jouw wensen en doelen binnen de fietssport. Vervolgens zullen wij enkele testen uitvoeren met betrekking tot de beweeglijkheid en kracht van jouw lichaam. Op basis van een uitgebreide en dynamische video analyse wordt de huidige fietspositie besproken. Ook kijken we welke aanpassingen er aan de fiets of jouw houding nodig zijn, om de positie te laten aansluiten bij jouw doelen. Dit resulteert in een uiteindelijk rapport met bevindingen, aanpassingen en adviezen.

Onze bikefitting pakketten 

Onze bikefit wordt altijd afgestemd op jouw wensen en doelen. Zo is er de mogelijkheid om een uitgebreide bikefit te doen, waarbij alles aspecten rondom de fietspositie worden meegenomen. Ook is het mogelijk om een korte bikefit uit te voeren, waarbij slechts enkele onderdelen van de bikefit worden onderzocht en geanalyseerd. Om iedereen te voorzien in zijn wensen en behoeften hebben wij de onderstaande pakketten samengesteld.

 

Waar kunt u bij ons terecht voor een bikefitting?

Voor de bikefittings van Curfs Fysio & Sport kunt u terecht in het sport & revalidatiecentrum in Hulsberg. Mocht u liever op een andere locatie langskomen voor een bikefitting? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Zie hieronder een overzicht van alle locaties waar u terecht kunt voor onze bikefittings.

 

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug