Dry Needling

Curfs Fysio & Sport vindt het belangrijk dat de praktijk en de therapeuten zich blijven ontwikkelen op gebied van kennis van bestaande en nieuwe behandelmethodes. Door op de hoogte te blijven dragen we bij aan het behalen van de persoonlijke doelen van onze patiënten.

Onze reguliere fysiotherapie, onze sportfysiotherapie en onze grote variatie aan (individuele) trainingsprogramma’s hebben zich bewezen en blijven we verbeteren.

Dry Needling is een behandelmethoden die zijn oorsprong vindt in Canada. Het doel van deze techniek is om spieren langdurig te ontspannen. Deze behandeling wordt vooral ingezet wanneer een massage ontoereikend is. Onze therapeut gaat samen met u op zoek naar de zogenaamde ‘triggerpoints’ in uw spieren. Dit zijn pijnlijke, harde punten binnen een spier die klachten kunnen geven. Denk hierbij aan klachten als pijn, tintelingen, verminderde kracht en bewegingsbeperking.

Wanneer de fysiotherapeut deze punten heeft vastgesteld, wordt er een naaldje ingebracht. Door het naaldje op en neer te bewegen volgt er een korte, felle aanspanning in de spier. Vrijwel direct hierna ontspant de spier, met verminderde klachten als gevolg. Inmiddels hebben we bij diverse patiënten goede resultaten geboekt met deze nieuwe behandeling.

Bent u nieuwgierig naar deze behandelmethode en wilt u graag van uw klachten af? Maak dan een afspraak in onze praktijk. Onze therapeuten helpen u graag verder!

Bel mij terug