Echografie

Echografie wordt in combinatie met een regulier fysiotherapeutisch onderzoek ingezet om meer diagnostische informatie te verzamelen, wat doorgaans resulteert in een zeer betrouwbare diagnose. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat echografie een zeer betrouwbaar onderzoeksinstrument is. Met echografie is het mogelijk inwendige anatomische structuren te bekijken, te denken aan spieren, banden, pezen, kapsel, slijmbeurzen en soms ook zenuwen en bloedvaten. We kunnen dus als het ware onder de huid van onze patiënt kruipen. Een groot voordeel van echografie binnen de (sport-) fysiotherapiepraktijk is dat het fysiotherapeutisch onderzoek direct kan worden gecombineerd met echografie. Hierdoor wordt er een duidelijk en beter beeld van de klacht van de patiënt gevormd. De beelden kunnen zowel statisch (stilstaand) als dynamisch (in beweging) worden gemaakt.

Hoe werkt Echografie?

Met de zogenaamde ‘transducer’ worden met tussenkomst van gel hoogfrequente geluidsgolven in het lichaam gestuurd en weer opgevangen door dezelfde transducer. Middels software worden deze teruggezonden geluidsgolven omgezet in een beeld met grijstinten. Je kunt het vergelijken met een echoscopie bij ongeboren kinderen.

Binnen Curfs Fysio & Sport werken we met het echografiesysteem van Mindray. Dit systeem is voorzien van geavanceerde beeldvormende technologie die het mogelijk maakt dieper in het weefsel te scannen en sneller beelden met een hogere resolutie te verkrijgen.

 

Voordelen van echografie:

  • Snel inzichtelijk
  • Niet belastend voor de patiënt
  • Patiënt en fysiotherapeut krijgen een beter beeld van de klacht
  • Vooruitgang kan worden gemeten
  • Nauwkeurige diagnose en prognose
  • Behandeling kan gericht worden afgestemd op de diagnose

 

Wil jij pijnvrij bewegen of op sportief gebied groeien?

Heb jij lichamelijke klachten of wil je toewerken naar fysieke en sportieve doelen? Plan dan online een afspraak in of bel naar 045-2600099 of 06-29135161. Wij streven er altijd naar om jouw afspraak binnen 24 uur ingepland te hebben. Mocht jij eerst meer informatie willen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de bovengenoemde telefoonnummers.

 

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug