Echografie binnen Curfs Fysio & Sport

Door de combinatie van het reguliere (sport-) fysiotherapeutisch onderzoek en echografie zal er direct meer diagnostische informatie worden verkregen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat echografie een zeer betrouwbaar onderzoeksinstrument is. Met echografie is het mogelijk inwendige anatomische structuren te bekijken, te denken aan: spieren, banden, pezen, kapsel, slijmbeurzen en soms ook zenuwen en bloedvaten. We kunnen dus als het ware onder de huid van onze patiënt kruipen. Voordeel van echografie binnen de (sport-) fysiotherapiepraktijk is dat het fysiotherapeutisch onderzoek direct kan worden gecombineerd met echografie. Hierdoor wordt er een duidelijk en beter beeld van de klacht van de patiënt gevormd. De beelden kunnen zowel statisch (stilstaand) als dynamisch (in beweging) worden gemaakt.

Voordelen van echografie:

  • Snel
  • Niet belastend voor de patient
  • Patiënt en (sport-) fysiotherapeut krijgen een beter beeld van de klacht
  • Vooruitgang kan worden gemeten
  • Nauwkeurige diagnose en prognose
  • Behandeling kan gericht worden afgestemd op de diagnose

 

Werking van echografie

Met de zogenaamde ‘transducer’, worden met tussenkomst van gel hoogfrequente geluidsgolven in het lichaam gestuurd en weer opgevangen door dezelfde transducer. Middels software worden deze teruggezonden geluidsgolven omgezet in een beeld met grijstinten. U kunt het vergelijken met een echoscopie bij ongeboren kinderen.

Binnen Curfs Fysio & Sport werken we met een gloednieuw (2015) echosysteem om de kwaliteit van het onderzoek te optimaliseren. Het echografiesysteem van Mindray, is voorzien van geavanceerde beeldvormingstechnologie die het mogelijk maakt dieper in het weefsel te scannen en sneller beelden te verkrijgen met een hogere resolutie.

Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bel mij terug