EPTE

EPTE voor al u pees problemen, heeft u last van een pijnlijke knie, schouder, elleboog, hiel of achillespees? De nieuwe behandelmethode EPTE helpt u snel van uw klachten af.
Praktijkeigenaar Bart Curfs van Curfs Fysio & Sport was een van de eerste fysiotherapeuten in Nederland die EPTE behandelingen uitvoerde. “Na geruime tijd ervaring mag je gerust spreken over een zeer goed behandelresultaat bij onze patiënten. De meeste patiënten merken na vier tot zes behandelingen al resultaat, ook als ze al meerdere andere behandelmethoden hebben geprobeerd. Bij ons wordt de behandeling altijd gecombineerd met een wetenschappelijk trainingsschema, zodat er ook preventief aan de klacht wordt gewerkt.
Ons doel is naast de klacht ook de oorzaak aan te pakken.”
EPTE is groeiend in Nederland, de behandelmethode is al langer bekend in o.a. Spanje waar het veelvuldig en met succes wordt toegepast. “Bij Curfs Fysio & Sport zijn we altijd opzoek naar innoverende wetenschappelijke onderzoeks- en behandelmethode en EPTE pas in dit concept.”
Middels een zeer dunne naald (acupunctuur naald) geleidt middels echografie wordt het centrum van de ontsteking in de pees opgezocht. Hierna zal er een lichte stroom (niet voelbaar met blote handen) op de naald worden gezet om zo het weefsel van binnenuit te stimuleren tot herstel. Middels het stimuleren van de aangedane structuren wordt getracht het lichaam aan te zetten tot herstel. Over het algemeen wordt het niet als pijnlijk ervaren, eerder oncomfortabel. Essentieel is een juiste diagnose, wat middels fysiotherapeutisch en echografisch onderzoek zal plaatsvinden.

Meer informatie nodig? In de praktijk vindt u een informatiefolder over EPTE of vraag het bij een van uw fysiotherapeuten bij Curfs Fysio & Sport.

Bel mij terug