Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het lichamelijk steun- en bewegingsapparaat. Hierbij kan gedacht worden aan stoornissen aan spieren, pezen, banden of gewrichten. Patiënten dergelijke fysieke klachten worden ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Bij Curfs Fysio & Sport kun je terecht om uiteenlopende klachten te laten behandelen. Wij adviseren, begeleiden en behandelen bij stoornissen in houding en/of bewegen. Het ontstaan van klachten kan veel verschillende oorzaken hebben, zoals zware of repetitieve werkzaamheden, veroudering, een ongeluk of het uitoefenen van een sport. Naast het verhelpen van klachten, is ook blessurepreventie een belangrijk begrip binnen onze praktijk. Wij kijken nadrukkelijk naar de oorzaak en gaan samen met jou aan de slag of je krijgt oefeningen mee om te voorkomen dat deze klachten zullen terugkeren.

Belangrijk om te vermelden is dat jij geen verwijzing nodig hebt van een huisarts of specialist om ons te bezoeken.  

 

 

Bij wat voor klachten is fysiotherapie de geschikte oplossing?

Het is soms moeilijk om in te schatten bij welke klachten je naar een fysiotherapeut gaat. Bij Curfs Fysio & Sport kun je met al je lichamelijke klachten bij ons terecht. Wij hebben een divers team met uiteenlopende specialismen, zoals bijvoorbeeld sportfysiotherapie, manuele therapie, en revalidatie. Bij ons ben je in bijna alle gevallen aan het juiste adres. Mochten wij jou niet kunnen helpen zullen wij te allen tijde met jou meedenken welke specialist jij het beste kunt bezoeken. Door de jaren heen hebben wij met veel verschillende specialisten samengewerkt en dit helpt ons om jou zo goed mogelijk verder te helpen.

Hieronder vind je een lijst met veel voorkomende klachten:

  • Nek (nekhernia)
  • Schouder (slijmbeursontsteking of stijve schouder)
  • Elleboog
  • Pols
  • Rug (hernia)
  • Enkel (verzwikking)
  • Knie (knieschijf, bandletsel, meniscus)

 

Specialisaties van onze fysiotherapeuten

Bij Curfs Fysio en Sport beschikken wij over een uitgebreid team aan fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten beschikken over diverse specialisaties en dit geeft ons de mogelijkheid om te kijken welke therapeut het beste bij jouw klachten aansluit. Enkele belangrijke specialisaties binnen onze praktijk zijn:

 

Wil jij pijnvrij bewegen of op sportief gebied groeien?

Heb jij lichamelijke klachten of wil je toewerken naar fysieke en sportieve doelen? Plan dan online een afspraak in of bel naar 045-2600099 of 06-29135161. Wij streven er altijd naar om jouw afspraak binnen 24 uur ingepland te hebben. Mocht jij eerst meer informatie willen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de bovengenoemde telefoonnummers.

 

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug