Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op het behandelen van fysieke klachten, houdingsklachten of motorische achterstanden bij kinderen. De oorzaak kan afhankelijk zijn van verschillende factoren waardoor een kind klachten ervaart. Onze kinderfysiotherapeuten begeleiden kinderen tussen de 0-16 jaar op een speelse manier en gaan op een leuke manier aan de slag met het verhelpen van de klachten. Naast fysiotherapeutische kennis over het lichaam, houding en het bewegen beschikken onze kinderfysiotherapeuten ook over pedagogische kennis en vaardigheden. Dit om de kennis en kunde zo goed mogelijk over te kunnen brengen op het kind maar ook om het gezin optimaal te kunnen begeleiden en adviseren.

Kinderfysiotherapie

 

Bij wat voor klachten kan kinderfysiotherapie dé oplossing zijn?

Ervaren kinderen klachten rondom het bewegen en het bewegingssysteem? Dan kunt u met uw kind terecht bij de kinderfysiotherapeut. Hieronder vindt u categorieën en bijbehorende voorbeelden van klachten die kinderen kunnen ervaren. Zitten de klachten van uw kind hier niet tussen? Wees gerust. Het zijn namelijk enkel voorbeelden en u kunt te allen tijde contact met onze kinderfysiotherapeut opnemen.

Motorische ontwikkelingsproblemen

Denk hierbij aan klachten rondom het bewegen van een kind. Zo kan het voorkomen dat een kind pas erg laat gaat zitten, kruipen of lopen. Ook kunt u als ouder ervaren dat uw kind onhandig beweegt. Denk bij motorische problemen ook aan het schrijven. Bij motorische problemen kan het namelijk voorkomen dat kinderen moeite blijven houden met leesbaar schrijven.

Zuigelingen problematiek

Zuigelingen problematiek wordt gezien als een motorische afwijking bij baby’s ten opzichte van de algemene ontwikkeling. Hierbij kan je als ouder denken aan een voorkeurshouding (houding van het hoofdje staat veelal naar een kant) , afgeplat hoofd, huilbaby’s of een lage spierspanning.

Orthopedie

Onder orthopedie verstaan wij problemen aan gewrichten, botten, spieren en pezen. Dit kan o.a. zorgen voor hoofd-, nek-, knie- en rugklachten. De oorzaak hiervoor kan een trauma zijn, maar ook de groei van kinderen speelt hier vaak een belangrijke rol in.

Aangeboren afwijkingen

Voor kinderen met aangeboren afwijkingen als ademhalingsafwijkingen (inspanningsastma),  slechtziend, hartafwijkingen of incontinentieklachten kan kinderfysiotherapie uitkomst bieden.

 

Het proces

Door middel van kindvriendelijke testen, onderzoek en observatie zal onze fysiotherapeut een stappenplan opstellen. Hier zullen oefeningen en het trainen met onze fysiotherapeut vaak een belangrijk onderdeel van zijn. Ook zal er door onze fysiotherapeut voorlichting en advies aan het kind en thuis worden gegeven.

Onze fysiotherapeut zal gedurende het behandeltraject continu communiceren over het plan van aanpak en de voortgang met de ouders en het kind. Daarnaast hebben wij nauw contact met andere disciplines, zoals de arts, logopedist of ergotherapeut. Mocht het voorkomen dat wij u niet verder kunnen helpen bij het verhelpen van de klachten, zullen wij te allen tijde meedenken met het verdere verloop van het behandelproces en u in contact brengen met de juiste persoon.

 

Wilt u een afspraak inplannen bij onze kinderfysiotherapeut?

Voor het inplannen van een afspraak voor uw kind kunt het beste bellen naar 045-2600099 of 06-29135161. Geef aan dat u een afspraak wilt inplannen bij onze kinderfysiotherapeut (Fenne Loots). Voor meer informatie kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen via de bovengenoemde telefoonnummers.

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug