Second opinion

Second opinion betekent letterlijk tweede mening. Wanneer je niet tevreden bent met een medische of fysiotherapeutische diagnose van jouw klachten, kan een second opinion uitkomst bieden. Wij geven je onze onafhankelijke beoordeling van de bevindingen van jouw eigen arts of therapeut. Hierdoor krijg je een tweede, ongebonden kijk krijgt op jouw specifieke lichamelijke klachten.

 Wanneer is een second opinion zinvol?

Een second opinion kan nuttig zijn wanneer je twijfelt over de diagnose en het voorgestelde behandelplan van jouw eigen therapeut of arts. Een second opinion is uiteraard meer uitzondering dan regel, gezien je er veelal vanuit kunt gaan dat je goede medische adviezen en behandelingen krijgt. Mocht je toch onzekerheden hebben over de voor jou gestelde diagnose, kun je bij ons terecht voor een fysiotherapeutische second opinion. Deze moet vooral worden gezien als een hulpmiddel bij het nemen van een weloverwogen besluit over je behandeling. Het biedt namelijk de mogelijkheid om zowel meer objectieve als meer subjectieve informatie over jouw medische situatie te verkrijgen.

 

Wel of geen second opinion?

Een second opinion is in essentie niet meer dan een tweede kijk op uw situatie. De adviezen van beide partijen kunnen nagenoeg gelijk zijn of sterk van elkaar verschillen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om een zo goed en volledig mogelijke diagnose te stellen, maar het oordeel tussen verschillende adviezen zul je zelf moeten maken. Bij het nemen van de beslissing over een bepaalde voorgestelde behandeling kunnen de volgende vragen helpen:

  • Hoeveel pijn en ongemak geeft de behandeling?
  • Wat is er bekend over de kans van slagen en de risico’s op complicaties?
  • Is er veel ervaring met de behandeling?
  • Worden de nieuwste technieken gebruikt?
  • Heb je vertrouwen in de behandelaar?
  • Wat zijn de voordelen van de behandeling?
  • Wat zijn de nadelen van de behandeling?
  • Vergoedt je zorgverzekeraar de behandeling?

Wanneer je twijfelt over een second opinion kun je altijd contact met ons opnemen voor een onafhankelijk advies. Het uiteindelijke doel is hierbij altijd om je zo goed mogelijk van je lichamelijke klachten af te helpen.

 

Wil jij pijnvrij bewegen of op sportief gebied groeien?

Heb jij lichamelijke klachten of wil je toewerken naar fysieke en sportieve doelen? Plan dan online een afspraak in of bel naar 045-2600099 of 06-29135161. Wij streven er altijd naar om jouw afspraak binnen 24 uur ingepland te hebben. Mocht jij eerst meer informatie willen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de bovengenoemde telefoonnummers.

 

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug