Shockwave

Shockwave Therapie is speciaal ontwikkeld voor chronische peesblessures of kalkvorming, zoals hielspoor. Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend herstel. U behoudt, ondanks meerdere behandelingen, uw klachten in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten. Dan is Shockwave Therapie iets voor u!

Shockwave Therapie is effectief bewezen bij:
  • Schouderklachten (met of zonder verkalking)
  • Achillespeesblessures
  • Fasciitis Plantaris (irritatie peesplaat onder de hak)
  • Hielspoor
  • Calcificatie (kalkvorming)
  • Scheenbeenklachten (MTSS voorheen Shin Splints)
  • Kniepeesblessures
  • Tenniselleboog en golfersarm
Extracorporeal Shockwave Therapie (ESWT) kan een operatie voorkomen. De therapie is ontwikkeld uit de technologie van het niersteen vergruizen en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de resultaten veelbelovend zijn.
We maken onderscheid tussen radiale en gefocusseerde ESWT. Bij de gefocusseerde vorm kan, met behulp van echografie, een grotere diepte in het weefsel bereikt worden Uit onderzoek blijkt echter geen klinisch verschil tussen de twee vormen. Curfs Fysio & Sport werkt met de radiale vorm (RESWT) en boekt hier goede resultaten mee. Met echodiagnostiek en gestandaardiseerde vragenlijsten meten we de resultaten en brengen deze in kaart.

 

Het Shockwave apparaat

Het Shockwave apparaat schiet op hoge snelheid, door middel van luchtdruk, een kogel tegen een metalen plaatje. Dit brengt een mechanische drukgolf  – een shockwave – teweeg in het teweeg tot een diepte van drie centimeter. De behandeling zorgt voor het aanmaken van nieuwe bloedvaten, defragmentatie van kalkafzettingen, pijndemping en nieuwvorming van weefsel. Hierdoor wordt een natuurlijk herstelproces van pees en/of fascie opnieuw in gang gezet.

 

Behandeling

Wij zien Shockwave Therapie niet als een behandeling op zich, maar als onderdeel van de totale behandeling. Bij Curfs Fysio & Sport doen wij altijd eerst een fysiotherapeutische intake. Wij onderzoeken de chronische blessure, maken eventueel aanvullende echobeelden en adviseren u vervolgens over de beste behandeling van uw blessure. Als er indicatie is voor Shockwave kunnen wij een proefbehandeling geven. Het kan ook zijn, dat we adviseren om eerst enkele fysiotherapiebehandelingen te geven, zodat de Shockwave Therapie daarna effectiever is.

Bel mij terug