Shockwave

Shockwave Therapie is speciaal ontwikkeld voor chronische peesblessures of kalkvorming, zoals hielspoor. Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend en onvolledig herstel. U behoudt, ondanks meerdere behandelingen en methodes, uw klachten in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten. Bij een dergelijk chronisch klachtenpatroon is shocktherapie wellicht een uitkomst.

Shockwave Therapie is effectief bewezen bij:

  • Schouderklachten (met of zonder verkalking)
  • Achillespeesblessures
  • Fasciitis Plantaris (irritatie peesplaat onder de hak)
  • Hielspoor
  • Calcificatie (kalkvorming)
  • Scheenbeenklachten (MTSS voorheen Shin Splints)
  • Kniepeesblessures
  • Tenniselleboog en golfersarm

 

Behandeling

Wij zien Shockwave Therapie niet als een behandeling op zich, maar als onderdeel van de totale behandeling. Bij Curfs Fysio & Sport doen wij altijd eerst een fysiotherapeutische intake. Wij onderzoeken de chronische blessure, maken eventueel aanvullende echobeelden en adviseren u vervolgens over de beste behandeling van uw blessure. Als er indicatie is voor Shockwave kunnen wij een proefbehandeling geven. Het kan ook zijn dat we adviseren om eerst enkele fysiotherapiebehandelingen te doorlopen zodat de Shockwave Therapie daarna effectiever is.

 

Resultaten van shockwave

Extracorporeal Shockwave Therapie (ESWT) kan een operatie voorkomen. De therapie is ontwikkeld uit de technologie van het niersteen vergruizen en wetenschappelijk onderzoek levert positieve resultaten. We maken onderscheid tussen radiale en gefocusseerde ESWT. Bij de gefocusseerde vorm kan, met behulp van echografie, een grotere diepte in het weefsel bereikt worden. Uit onderzoek blijkt echter geen klinisch verschil tussen de twee vormen. Curfs Fysio & Sport werkt met de radiale vorm (RESWT) en boekt hier goede resultaten mee. 

Het shockwave apparaat

Het Shockwave apparaat schiet op hoge snelheid, door middel van luchtdruk, een kogel tegen een metalen plaatje. Dit brengt een mechanische drukgolf  – een shockwave – teweeg tot een diepte van drie centimeter in het aangedane gebied. De behandeling zorgt voor het aanmaken van nieuwe bloedvaten, defragmentatie van kalkafzettingen, pijndemping en nieuwvorming van weefsel. Hierdoor wordt het natuurlijk herstelproces van de pees opnieuw in gang gezet.

 

Wil jij pijnvrij bewegen of op sportief gebied groeien?

Heb jij lichamelijke klachten of wil je toewerken naar fysieke en sportieve doelen? Plan dan online een afspraak in of bel naar 045-2600099 of 06-29135161. Wij streven er altijd naar om jouw afspraak binnen 24 uur ingepland te hebben. Mocht jij eerst meer informatie willen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de bovengenoemde telefoonnummers.

 

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug