Kinetic Box training

Kinetic Box training is een effectieve trainingsmethode om sneller resultaat te behalen. Daar waar onze therapeuten steeds blijven bijleren, vinden wij het ook belangrijk dat onze patiënten gebruik maken van de nieuwste apparatuur op het gebied van training. Naast onze intensieve samenwerking met fitnesscentra, beschikken wij zelf over de Kinetic Box oftewel vliegwieltraining.

 

Hoe werkt het?

De Kinetic Box maakt gebruik van het principe vliegwieltraining. Hierbij zijn de gewichten uit de normale training vervangen door een draaiend vliegwiel. Om de as van dit vliegwiel is een koord gedraaid. Door hard aan dit koord te trekken, begint de schijf te draaien en genereer je energie. Als het koord helemaal is uitgerold, wordt het door de draaiende schijf – net als een jojo – weer opgerold. Met name deze teruggaande beweging heeft een groot trainingseffect. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het trainingseffect na vijf weken verdubbelt ten opzichte van de reguliere training met gewichten.

Wanneer Kinetic Box training?

Kinetic Box training is ideaal om snel je krachtniveau te herstellen na een blessure. Maar ook als je topfit bent en je wil graag harder schieten, hoger springen, sneller lopen of krachtiger slaan helpen we je graag. Maak een afspraak en train vliegensvlug op onze Kinetic Box.

 

Wil jij pijnvrij bewegen of op sportief gebied groeien?

Heb jij lichamelijke klachten of wil je toewerken naar fysieke en sportieve doelen? Plan dan online een afspraak in of bel naar 045-2600099 of 06-29135161. Wij streven er altijd naar om jouw afspraak binnen 24 uur ingepland te hebben. Mocht jij eerst meer informatie willen, kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via de bovengenoemde telefoonnummers.

 

HulsbergKaalstreek 4, 6336 AZ

MargratenBergemotte 2, 6269 BB

ValkenburgDe Leeuwhof 4a, 6301 KZ

GulpenRijksweg 59, 6271 AC

VoerendaalKerkplein 1, 6367 EN

Oirsbeek – Provincialeweg 16, 6438 BE

Hulsberg (Revalidatie en training)Schoolsstraat 9, 6336 AN

Bel mij terug