Vliegwiel training / Kinetic Box training

Daar waar onze therapeuten steeds blijven bijleren, vinden wij het ook belangrijk dat onze patiënten gebruik maken van de nieuwste apparatuur op het gebied van training. Naast onze intensieve samenwerking met fitnesscentrum, beschikken wij zelf over de Kinetic Box oftewel vliegwieltraining.

De Kinetic Box maakt gebruik van het principe vliegwieltraining. Hierbij zijn de gewichten uit de normale training vervangen door een draaiend vliegwiel. Om de as van dit vliegwiel is een koord gedraaid. Door hard aan dit koord te trekken, begint de schijf te draaien en genereer je energie. Als het koord helemaal is uitgerold, wordt het door de draaiende schijf – net als een jojo – weer opgerold. Met name deze teruggaande beweging heeft een groot trainingseffect. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het trainingseffect na vijf weken verdubbeld ten opzichte van de reguliere training met gewichten.

Ideaal om snel je krachtniveau te herstellen na een blessure. Maar ook als je topfit bent en je wil graag harder schieten, hoger springen, sneller lopen of krachtiger slaan dan helpen we je graag. Maak een afspraak en train vliegensvlug op onze Kinetic Box.

Bel mij terug