Bart Curfs

Bart volgde de opleiding Fysiotherapie aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen. De wens om zich te specialiseren in zijn vakgebied werd alsmaar groter en daarom besloot Bart om de 3 jarige Universitaire master Sportfysiotherapie in Amersfoort te volgen bij SOMT (Stichting Opleiding Musculoskeletale Therapie).

Na het behalen van zijn Master in de Sport-Fysiotherapie besloot hij de opleiding tot Echografist te starten, om op deze manier nog meer verdieping te krijgen tot onderzoek en diagnostiek binnen de Fysiotherapie. Bart is vijf jaar werkzaam geweest bij betaald voetbal organisatie Roda JC te Kerkrade, waar hij o.a. als hoofd van de medische staf van het eerste eltal werkzaam was.

Voor deze periode is Bart in enkele (sport-)fysiotherapie praktijken werkzaam geweest waar hij naast fysiotherapie ook trainingen en revalidaties verzorgde. Tevens heeft Bart veel ervaring in het adviseren van bedrijven en fysiotherapiepraktijken op het gebied van Sportfysiotherapie.

 

Aandachtsgebieden

Knie, Enkel, MSK Echografie, Voorstekruisband revalidatie, EPTE, Orthopedische revalidatie, Keten gerelateerde problematiek

 

Contact

045-2600099 06-29135161

 

CV

Sinds 2010 is Bart afgestudeerd als fysiotherapeut met als minor wervelkolom, direct hierna is hij gestart met de Universitaire Master tot Sportfysiotherapeut waar hij in 2013 afstudeerde. In dit zelfde jaar werd Bart na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan in zowel de jeugd-opleiding als in het tweede elftal Hoofd van de medische staf van het eerste elftal van betaald voetbal organisatie Roda JC.  Tijdens deze periode startte Bart in 2014 met de opleiding tot musculoskeletale echografist die hij in 2015 met succes afronde. Tevens was hij Medisch adviseur voor een commercieel bedrijf voor koel en warmte apperatuur. In oktober 2014 werd Curfs Fysio & Sport opgestart waar Bart praktijkeigenaar is.

 

BIG-nummer

49912814604