Joris Baart

Fysiotherapie, MSK echografist en EPTE

Het verhaal van Joris

In 2018 is Joris van start gegaan bij Curfs Fysio & Sport. Ook Joris heeft eerst zijn stageperiode, als onderdeel van de studie Fysiotherapie, bij Curfs Fysio & Sport doorlopen.

De keuze voor Curfs Fysio & Sport kwam dan ook niet uit de lucht vallen, aangezien Joris geïnteresseerd was in sportfysiotherapie en zelf ook erg sportief is. Na een succesvolle afronding van deze leuke en leerzame stage is Joris altijd in contact gebleven met de praktijk.

Naast zijn studie en werk is Joris altijd fanatiek bezig geweest met handbal. Zo speelde hij gedurende zijn stageperiode bij Limburg Lions en het Nederlands handbalteam.

Toen Joris in 2017 zijn studie had afgerond wilde hij zijn sportieve carrière gaan voortzetten in het buitenland. Diezelfde zomer nog is hij verhuisd naar het Franse Chartes, een klein dorpje net voorbij Parijs. Echter, het leven op 500 kilometer afstand van zijn vrienden en familie viel zwaarder dan verwacht.

Na zeven maanden is Joris teruggekeerd naar Nederland en ging hij aan de slag als fysiotherapeut. Hij heeft toen contact opgenomen met Bart om te kijken of er nog een plekje binnen team Curfs beschikbaar was. Zo is Joris van start gegaan in Hulsberg en inmiddels heeft hij ook nog een opleiding tot basis echografist weten af te ronden.

Op sportief gebied is hij weer actief bij de Limburg Lions, waar Joris zich thuis voelt. Joris zegt dat het werken bij een jonge praktijk als Curfs Fysio & Sport bij uitstek geschikt is om zich te ontwikkelen als fysiotherapeut.

De jonge eigenaar Bart is van de nieuwe generatie en stelt zich heel flexibel op ten opzichte van de huidige ontwikkelingen binnen de fysiotherapie.

“De praktijk is nog altijd aan het uitbreiden en is kneedbaar op meerdere vlakken. Het meedenken en meegroeien binnen Curfs Fysio & Sport brengt dan ook steeds nieuwe uitdagingen met zich mee”, geeft Joris aan. Als fysiotherapeut heeft Joris voor zichzelf verschillende doelen gesteld.

Zo wil hij zich nog verder ontwikkelen in het geven van functionele training, wil hij leren wat voeding kan toevoegen bij (top)sporters en is hij van plan een master Echografie te gaan volgen.

×