Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie richt zich op het behandelen van fysieke klachten, houdingsklachten of motorische achterstanden bij kinderen.

Maak een afspraak

Altijd binnen 48 uur een afspraak


  Oorzaak van klachten

  De oorzaak waardoor een kind klachten ervaart kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Onze kinderfysiotherapeuten begeleiden kinderen tussen de 0-16 jaar op een speelse manier en gaan op een leuke manier aan de slag met het verhelpen van de klachten.

  Kinderfysiotherapie

  Pedagogische kennis en vaardigheden

  Naast fysiotherapeutische kennis over het lichaam, houding en het bewegen, beschikken onze kinderfysiotherapeuten ook over pedagogische kennis en vaardigheden. Dit om de kennis en kunde zo goed mogelijk over te kunnen brengen op het kind, maar ook om het gezin optimaal te kunnen begeleiden en adviseren.

  Bij wat voor klachten kan kinderfysiotherapie dé oplossing zijn?

  Wanneer kinderen klachten rondom het bewegen en het bewegingssysteem ervaren kun je met jouw kind terecht bij de kinderfysiotherapeut. Hieronder vind je categorieën en bijbehorende voorbeelden van klachten die kinderen kunnen ervaren.

  Zitten de klachten van jouw kind hier niet tussen? Wees gerust. Het zijn namelijk enkel voorbeelden en je kunt altijd contact met onze kinderfysiotherapeut opnemen.

  Motorische ontwikkelingsproblemen
  Denk hierbij aan klachten rondom het bewegen van een kind. Zo kan het voorkomen dat een kind pas erg laat gaat zitten, kruipen of lopen. Ook kun je als ouder ervaren dat jouw kind onhandig beweegt.

  Denk bij motorische problemen ook aan het schrijven. Bij motorische problemen kan het namelijk voorkomen dat kinderen moeite blijven houden met leesbaar schrijven.

  Zuigelingen problematiek
  Zuigelingen problematiek wordt gezien als een motorische afwijking bij baby’s ten opzichte van de algemene ontwikkeling.

  Hierbij kan je als ouder denken aan een voorkeurshouding (houding van het hoofdje staat vaak naar een kant), afgeplat hoofd, huilbaby’s of een lage spierspanning.

  Orthopedie
  Onder orthopedie verstaan wij problemen aan gewrichten, botten, spieren en pezen. Dit kan o.a. zorgen voor hoofd-, nek-, knie- en rugklachten.

  De oorzaak hiervoor kan een trauma zijn, maar ook de groei van kinderen speelt hier vaak een belangrijke rol in.

  Aangeboren afwijkingen
  Voor kinderen met aangeboren afwijkingen als ademhalingsafwijkingen (inspanningsastma), slechtziend, hartafwijkingen of incontinentieklachten kan kinderfysiotherapie uitkomst bieden.

  Kinderfysiotherapie: het proces

  Door middel van kindvriendelijke testen, onderzoek en observatie zal onze fysiotherapeut een stappenplan opstellen. Hier zullen oefeningen en het trainen met onze fysiotherapeut vaak een belangrijk onderdeel van zijn.

  Ook zal er door onze fysiotherapeut voorlichting en advies aan het kind en thuis worden gegeven. Onze fysiotherapeut zal gedurende het behandeltraject continu communiceren over het plan van aanpak en de voortgang met de ouders en het kind.

  Daarnaast hebben wij nauw contact met andere disciplines, zoals de arts, logopedist of ergotherapeut. Mocht het voorkomen dat wij je niet verder kunnen helpen bij het verhelpen van de klachten, zullen wij altijd meedenken met het verdere verloop van het behandelproces en je in contact brengen met de juiste persoon.

  kinderfysiotherapeut

  Afspraak maken met onze kinderfysiotherapeut: Fenne Loots

  Voor het plannen van een afspraak voor uw kind of voor meer informatie kunt het beste bellen naar 045-2600099 of 06-29135161. Geef aan dat je een afspraak wilt plannen bij onze kinderfysiotherapeut (Fenne Loots).

  Deze therapeuten staan voor je klaar

  Bart Curfs

  Bart

  Fenne Loots

  Fenne

  Curfs Fysio & Sport

  Waarom Curfs Fysio & Sport?

  Wij vinden snelle toegang tot zorg erg belangrijk. Daarom streven wij ernaar dat de 1e afspraak binnen 24 uur plaatsvindt. Onze ruime openingstijden helpen hierbij.

  Zo is het mogelijk om buiten kantoortijden of in het weekend een behandeling in te plannen. Ook hebben wij keuze in behandelingsduur van 30, 45 of 60 minuten, afhankelijk van jouw klacht. Alleen zo kunnen wij de beste zorg bieden.

  • Professionaliteit door hoogopgeleide fysiotherapeuten.
  • Gestructureerd onderhouden vakinhoudelijke kennis.
  • Sportfysiotherapie, revalidatie en training voor iedereen.
  • Fysio-fitness lessen voor cliënten met specifieke klachten.
  • Sportmedisch spreekuur, eventueel op (externe) locatie.
  • Ruim 450m2 aan sportcentra voor professionele revalidatie.
  • Hoge tevredenheid van sporters en clubs.
  • Aanbieden van individuele behandeling en groepsbegeleiding.
  • (Inter-)nationaal netwerk van specialisten.
  • Dienstverlening aan sportverenigingen zoals sportrevalidatie.
  • Begeleiding, preventieve trainingen, voedingsanalyses etc

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  “Fijne begeleiding”

  Ze begeleiden mij heel erg fijn in mijn lange revalidatietraject.
  Dankzij alle trainingen en het geduld van de fysiotherapeuten, ben ik goed aan het herstellen!

  -Patricia Jaspers-

  “Fijne samenwerking al toen je als hoofd medische staf bij Roda JC werkte.”

  Een zeer bekwame en goede sport-fysiotherapeut!
  Bedankt voor al je behandelingen en revalidaties!

  – Guus Hupperts – Speler Roda JC

  “Top sportfysio”

  Die mijn knieklacht grondig onderzocht en vervolgens een goede training maakte, waardoor de klachten afnamen.

  -Phil van Oers-

  Wij helpen je graag verder

  Ik wil graag mailen

  Bel Curfs Fysio & Sport op +31 (0)45 - 260 0099
  ×