1. Blog
 2.  » Pijn aan de binnenkant van de knie tijdens het sporten

Pijn aan de binnenkant van de knie tijdens het sporten

datum
december 2022
leestijd
5 minuten
 1. Blog
 2.  » Pijn aan de binnenkant van de knie tijdens het sporten

Pijn aan de binnenkant
van de knie tijdens het
sporten

datum
december 2022
leestijd
5 minuten
Pijn-aan-knie-tijdens-sporten-Curfs-fysio-en-sport
Hugo
Bart Curfs
Eigenaar

Bart Curfs
Eigenaar

Heb je een verkeerde beweging gemaakt, je verstapt of misschien je knie verdraaid tijdens het sporten? Deze gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je pijn hebt aan de binnenkant van je knie, bijvoorbeeld door een letsel van je binnenste knieband. Pijn binnenkant knie kan je belemmeren in je dagelijkste activiteiten.

Bij Curfs Fysio & Sport kunnen we je helpen om je pijnklachten te verminderen of zelfs op te heffen met gerichte fysiotherapie.

In dit artikel krijg je informatie over de knie, de oorzaken en symptomen van pijn aan de binnenkant van je knie en lees je hoe onze fysiotherapeuten een oplossing kunnen bieden voor je pijnklachten.

Uit welke structuren bestaat de knie?

De knie is een complex gewricht dat veel verschillende structuren bevat die zowel in als rondom de knie lopen. De structuren zorgen ervoor dat je knie stabiel is en dat deze goed kan bewegen.

In het kniegewricht komen de botuiteinden van het bovenbeen en het scheenbeen samen. Er bevinden zich twee soorten banden tussen de twee botuiteinden, namelijk de kruisbanden en de kniebanden. Bij beide banden is er sprake van zowel een binnenste als een buitenste band. De stabiliteit van de knie wordt voor het grootse deel verzorgd door deze banden. De knieschijf optimaliseert het strekken en buigen van de knie.

Naast de botstructuren en de banden zijn er ook nog veel spieren te vinden rondom de knie. Er zijn twee bundels van spieren die samenwerken om de knie te laten bewegen. Er zijn spieren om de knie te strekken, die zich bevinden aan de voorkant van de knie. De spieren die zorgen voor het buigen van de knie bevinden zich aan de achterkant van de knie.

Pijn-aan-knie-tijdens-sporten-Curfs-fysio-en-sport

Hoe kan je pijn aan je knie krijgen tijdens het sporten?

Tijdens het sporten, bijvoorbeeld hockey, voetbal of skiën, is er een kans dat je een val of een verkeerde beweging maakt en je een structuur in de knie beschadigd. Vooral bewegingen waarbij je springt en draait tegelijkertijd, of waarbij je rent en opeens probeert te stoppen, kunnen belastend zijn voor de knie.

De binnenste kniebanden en kruisbanden kunnen uitrekken of scheuren. De binnenste kniebanden zorgen ervoor dat je je onderbeen niet makkelijk naar buiten kan bewegen en zorgen dus voor stabiliteit. De kruisbanden zijn belangrijk om je knie soepel te kunnen bewegen.

Bij het scheuren van je binnenste knieband zal de binnenste zijkant van je knie dik worden. Soms is er een blauwe plek te zien doordat er op die plek bloedvaatjes kapot zijn gegaan. Als je een kruisband scheurt zal je mogelijk iets horen knappen en wordt de hele knie dik in een paar uur.

In dit geval kan je knie ook blauw worden. Daarnaast voelt het misschien alsof je niet stevig op je been staat en er gemakkelijk doorheen kan zakken. In beide gevallen zal je knie stijf, pijnlijk en instabiel aanvoelen.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

  Een echte aanrader!

  "Wat een fijne mensen, ik ben heel blij met hoe mijn revalidatie is verlopen"

  “Een paar weken geleden een onverwachte beweging gemaakt tijdens het squashen, waardoor ik erg veel pijn aan mijn knie ervaarde. Ik kon gelijk terecht bij Curfs Fysio en ben erg goed geholpen.”

  Curfs Fysio & Sport

  Fysiotherapie pijn binnenkant knie bij Curfs Fysio & Sport

  Pijnklachten in de knie kunnen soms na vier tot vijf weken nog steeds erg aanwezig zijn. In dat geval kan fysiotherapie je mogelijk helpen om deze pijnklachten te verminderen. We kunnen je daarnaast helpen om door middel van oefentherapie te voorkomen dat je verkeerde bewegingen gaat aanleren door je knieklachten. Oefentherapie helpt je om een gezonde houding aan te leren en beter en soepel te bewegen.

  Onze fysiotherapeuten bepalen samen met jou het einddoel van de behandeling. Er wordt daarbij gekeken naar jouw totaalbeeld. De focus ligt niet alleen op het behandelen van jouw klacht, maar er zal ook geprobeerd worden om onderliggende oorzaken aan te pakken, die schuilen in bijvoorbeeld jouw leefstijl, voedingspatroon of lichaamshouding.

  Wij helpen je graag

  Heb je pijnklachten aan de binnenkant van je knie en ben je nieuwsgierig naar een behandeling bij een van onze fysiotherapeuten? Bij Curfs Fysio & Sport ben je van harte welkom!

  Als je een afspraak wil maken of eerst nog wat vragen hebt, mag je gerust contact opnemen met een van onze praktijken in Limburg. Het maken van een afspraak kan direct via onze website. 

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

   Een echte aanrader!

   "Wat een fijne mensen, ik ben heel blij met hoe mijn revalidatie is verlopen"

   ×