1. Blog
 2.  » Fysiotherapie: alles wat je moet weten

Fysiotherapie: alles wat je moet weten

datum
maart 2023
leestijd
5 minuten
 1. Blog
 2.  » Fysiotherapie: alles wat je moet weten

Fysiotherapie: alles wat je moet weten

datum
maart 2023
leestijd
5 minuten
Wat is Fysiotherapie
Hugo
Bart Curfs
Eigenaar

Bart Curfs
Eigenaar

Fysiotherapie is de kernactiviteit van Curfs Fysio & Sport. Als specialist in houding en beweging, helpen wij mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten. Denk aan stoornissen aan spieren, pezen, banden of gewrichten.

Bij onze fysiopraktijken in Zuid-Limburg, kun je met al je fysieke aandoeningen én vragGeenen terecht.

Ons team bestaat uit diverse experts. Van fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten tot revalidatieartsen en echografisten. Dit geeft ons de mogelijkheid om te kijken welke therapeut het beste bij jouw klachten aansluit.

Wij hebben dus altijd de juiste specialist in huis voor jouw klachten.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een vorm van fysische geneeskunde. Er worden oefeningen, massage en andere technieken gebruikt om de mobiliteit, kracht en functie van het lichaam te verbeteren.

De methode wordt ingezet voor de behandeling van verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat, waaronder rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn en (sport)blessures.

Fysiotherapie is ook bij uitstek geschikt bij revalidatie na een blessure of na een operatie.

Waarom Fysiotherapie?

Waarom zou je fysiotherapie als behandeling willen?

Fysiotherapie is een effectieve behandeling voor veel verschillende lichamelijke aandoeningen. Het kan helpen pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren, verzwakte spieren te versterken en de houding te corrigeren.

Ook wordt fysiotherapie ingezet om blessures in de toekomst te voorkomen. Bijvoorbeeld door je te helpen om correct te bewegen en eventuele compensatiemechanismes af te leren.

Onze fysiotherapeuten gebruiken een reeks technieken zoals oefeningen, massage en stretching om patiënten te helpen hun mobiliteit en kwaliteit van leven te verbeteren. De meest voorkomende lichamelijke klachten waarvoor fysiotherapie kan worden aanbevolen zijn rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en sportblessures.

We kunnen ook advies geven over houdingscorrectie en veranderingen in levensstijl die de symptomen kunnen helpen verminderen.

Wanneer kies je voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is hierdoor gunstig voor mensen van alle leeftijden die een blessure of ziekte hebben (gehad), waardoor hun mobiliteit is beïnvloed. Afhankelijk van je conditie, zal de fysiotherapeut verschillende oefeningen en behandelingen aanbevelen om je te helpen het doel te bereiken.

Fysiotherapie is hierdoor heel flexibel en gericht op wat voor jou belangrijk is.

Ervaar je lichamelijk ongemak en/of beperkingen in je vermogen om vrij te bewegen? Of kun je geen taak uitvoeren zonder moeite of pijn? Dan is een bezoekje aan onze fysiopraktijk sterk aan te raden. Ook als je geblesseerd bent geraakt of onlangs een operatie hebt ondergaan, is het belangrijk om advies in te winnen bij een fysiotherapeut voordat je je normale activiteiten weer oppakt.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

  Een echte aanrader!

  "Wat een fijne mensen, ik ben heel blij met hoe mijn revalidatie is verlopen"

  Tijdens het voetballen een meniscus blessure opgelopen. Ik kon direct terecht bij Curfs Fysio. Na een aantal behandelingen stond ik alweer op het veld. Dank voor de goede zorg!

  Curfs Fysio & Sport

  Hoe ziet het behandeltraject bij een fysiotherapeut eruit?

  Kom je naar Curfs Fysio & Sport, dan is een (vrijblijvend) consult de eerste stap. Tijdens dit gesprek, stelt één van onze fysiotherapeuten vragen om een beter beeld van jouw klacht(en) te krijgen.

  We kijken o.a. naar jouw medische geschiedenis en beoordelen de huidige toestand. Vervolgens bepalen we of we jouw klacht kunnen behandelen. In sommige gevallen gaat dat niet, bijvoorbeeld wanneer een operatie nodig is.

  Is jouw klacht wel door ons te behandelen, dan is het consult leidend voor jouw persoonlijke behandelplan. Aan de hand van personal training, oefeningen en/of massage gaan we jouw kracht, flexibiliteit en/of balans verbeteren.

  Het gehele traject volgen we jouw voortgang met regelmatige vervolgbehandelingen. Het aantal fysio behandelingen ligt aan de ernst van het letsel of de ziekte die wordt behandeld.

  Over het algemeen behandelen wij patiënten gedurende een bepaalde periode op regelmatige basis, om maximaal profijt te hebben van het behandelplan dat door ons is opgesteld.

  Wanneer wordt fysiotherapie vergoed?

  Fysiotherapie zit niet in de basisverzekering inbegrepen. Je hebt dus een aanvullende verzekering nodig die je ieder jaar opnieuw kan kiezen. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering heb je 6, 9, 12 of meer fysiobehandelingen per jaar.

  Hier vind je een compleet overzicht met betrekking tot aanvullende vergoedingen voor fysiotherapie (2023).

  In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed door zorgverzekeraars als dit medisch noodzakelijk is voor herstel. Neem contact op met jouw verzekeraar om te zien of zij eventuele kosten in verband met fysiotherapiesessies dekken.

  Wil je weten hoeveel fysiobehandelingen je nog hebt? Dit kun je makkelijk inzien in de app van jouw zorgverzekeraar.

  Natuurlijk kun je ook altijd even ons bellen. Dan helpen wij je verder.

  Fysiotherapie bij Curfs Fysio & Sport

  Er zijn verschillende soorten fysiotherapie, waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, orthopedische fysiotherapie en kinderfysiotherapie. Welke behandeling jij nodig hebt, is afhankelijk van jouw klacht.

  Curfs Fysio & Sport is met name gespecialiseerd in algemene fysiotherapie en sportfysiotherapie. Mocht een andere specialist nodig zijn, dan kunnen we altijd ons grote netwerk benaderen.

  Heb jij fysiotherapie nodig? Of wil je hulp bij het voorkomen van blessures of advies over hoe je beter kunt bewegen? Dan zijn de fysiotherapeuten bij Curfs Fysio & Sport jouw beste aanspreekpunt.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

   Een echte aanrader!

   "Wat een fijne mensen, ik ben heel blij met hoe mijn revalidatie is verlopen"

   verbergen

   ×