1. Blog
 2.  » Van blessure naar prestatie: Hoe sportfysiotherapie jou kan helpen om beter te presteren

Hoe sportfysiotherapie jou kan helpen om beter te presteren

datum
februari 2023
leestijd
5 minuten
 1. Blog
 2.  » Van blessure naar prestatie: Hoe sportfysiotherapie jou kan helpen om beter te presteren

Van blessure naar prestatie: Hoe sportfysiotherapie jou kan helpen om beter te presteren

datum
februari 2023
leestijd
5 minuten
Sportfysio Curfs
Hugo
Bart Curfs
Eigenaar

Bart Curfs
Eigenaar

Sport is een essentieel onderdeel van Curfs Fysio & Sport. Naast reguliere fysiotherapie, richten wij ons voor een groot deel op sportfysiotherapie. Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met name gericht op mensen die een blessure hebben opgelopen of fysieke klachten tijdens het sporten ervaren.

Onze sportfysiotherapeuten hebben jarenlange medische ervaring binnen de wereld van de topsport. Daardoor kunnen wij een betrouwbare diagnose stellen en vervolgens optimaal aan jouw herstel werken.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is zoals al eerder genoemd, een specialisatie binnen de fysiotherapie. Specifiek gericht op het voorlichten, genezen en preventief behandelen van (top)sporters. Met als doel de sporter na herstel weer fit en verantwoord terug te laten keren in de sport. Zonder gevaar voor een terugval.

Wanneer je bij een sportfysiotherapeut terecht komt, is dat meestal met een sportgerelateerde klacht. Bijvoorbeeld een blessure die je tijdens het sporten hebt opgelopen. Of je hebt een specifieke vraagstelling en wilt geholpen worden om beter te presteren.

Wat de reden voor je komst ook is, je kunt altijd bij ons terecht. Want een verwijzing van een huisarts of specialist is niet nodig. Je kunt ons direct benaderen.

Curfs Sportfysiotherapie

De kracht van sportfysiotherapie

Bij Curfs Fysio & Sport werken ervaren therapeuten. Ofwel: gespecialiseerde fysiotherapeuten met een master diploma. Onze therapeuten hebben eerst een 4-jarige hbo-opleiding gedaan, gevolgd door nog 3 jaar specialisatie in sportfysiotherapie.

Een sportfysiotherapeut wordt opgeleid om klachten van sporters net wat beter te kunnen behandelen dan de reguliere fysiotherapeut. Daar hebben we onze praktijk dan ook speciaal op ingericht, met alle benodigde middelen en materialen.

Zoals oefenruimtes waar we met mensen kunnen revalideren of andere behandeltrajecten kunnen aangaan. Maar ook met de juiste apparatuur, bijvoorbeeld echografie, om sporters snel te kunnen diagnosticeren.

Veelvoorkomende sportblessures

Onze sportfysiotherapeuten kennen jouw sport en de risico’s die erbij horen. Daarbij zijn wij ook bekend met de meest voorkomende blessures in jouw sport. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Knieblessure
 • Verzwikte enkel
 • Rug- en nekklachten
 • Achillespeesblessure
 • Tenniselleboog
 • Schouderblessure

In onze praktijk bieden we de beste innovatieve faciliteiten. Bovendien beschikken onze therapeuten over de laatste wetenschappelijke kennis, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen behandelen en adviseren. Onze oefenruimtes zijn dus optimaal ingericht voor jouw herstel.

Plan een vrijblijvend intakegesprek

Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

  Een echte aanrader!

  "Wat een fijne mensen, ik ben heel blij met hoe mijn revalidatie is verlopen"

  Tijdens het voetballen een meniscus blessure opgelopen. Ik kon direct terecht bij Curfs Fysio. Na een aantal behandelingen stond ik alweer op het veld. Dank voor de goede zorg!

  Curfs Fysio & Sport

  Wat doet een sportfysiotherapeut?

  Sporters vragen veel van hun lichaam, met name binnen de topsport. Vaak moeten bewegingen met hoge snelheid en explosiviteit uitgevoerd worden. Hierdoor komt er veel druk op spieren en gewrichten te staan.

  Om hier op de juiste manier mee om te gaan, werken we op basis van drie methoden:

  Voorlichten
  Doordat sportfysiotherapeuten ervaring hebben in sport en bekend zijn met de risico’s, weten ze hoe blessures voorkomen kunnen worden. Voorlichting is dus een belangrijk onderdeel. Uiteraard geven we ook advies over hoe jij je sportprestaties kunt verbeteren.

  Genezen
  Bij een sportblessure kan een sportfysio jou helpen met het herstel. Het herstel van een sporter is vaak uitgebreider dan van iemand die gewone fysiotherapie nodig heeft. Aangezien wij hierin gespecialiseerd zijn, kunnen we je helpen zo snel en volledig mogelijk te herstellen.

  Ook geven we aanwijzingen over hoe je het sporten weer optimaal kunt oppakken na herstel.

  Preventief behandelen
  Preventieve behandeling is belangrijk bij sportfysiotherapie. Hierbij helpen we jou met het voorkomen van een sportblessure. Dit doen we door fysieke klachten voor te zijn. We geven advies en bieden oefeningen aan die ervoor zorgen dat je spieren sterker worden.

  In veel gevallen kunnen sportblessures zo voorkomen worden.

  Hoe ziet het behandeltraject eruit?

  Sporters met een blessure of fysieke klacht kunnen zich aanmelden voor een intake. Tijdens dit gesprek maakt de fysio een analyse van jouw klachten. Deze gaan we verder onderzoeken.

  Daarna maken we samen een behandelplan op maat. Hierin staan o.a. de doelstellingen, welke stappen we moeten zetten en/of andere specialisten nodig zijn.

  Vervolgens starten we het behandeltraject op om je zo snel mogelijk van de sportblessure af te helpen.

  Samenwerken voor een optimaal herstel

  Naast eigen sportfysiotherapeuten, beschikt Curfs Fysio & Sport over een breed netwerk van specialisten zoals bewegingswetenschappers, echografisten, sportartsen en kinderfysiotherapeuten.

  Voortdurend delen we interne kennis, maar in sommige gevallen halen we ook externe expertise op. We werken nauw samen met andere specialisten en schakelen snel, zodat we samen kunnen werken aan optimaal herstel.

  Wij helpen je graag

  Heb jij sportfysiotherapie nodig? Wil je hulp bij het voorkomen van blessures of advies over hoe je beter kunt presteren? Dan zijn de sportfysiotherapeuten bij Curfs Fysio & Sport jouw beste aanspreekpunt. Wij staan voor je klaar.

  Plan een vrijblijvend intakegesprek

  Gesprek met een fysiotherapeut. Je wordt binnen 24 uur gebeld voor een afspraak.

   Een echte aanrader!

   "Wat een fijne mensen, ik ben heel blij met hoe mijn revalidatie is verlopen"

   verbergen

   ×